Actueel

2 oktober 2015

Ter gelegenheid van het 160 jaar bestaan van de Brandweer Bolsward zijn op de Open Dag op 19 september jl. demonstraties gegeven. BAM Bouw en Techniek - Fire Protection liet haar kunnen zien door een grote demo van een woningbrand, met en zonder waterleidingsprinkler. Zo lieten we de kans niet onbenut om bij de brandweer voor een groot publiek onze innovatie te demonstreren.

2 oktober 2015

De waterleidingsprinkler van BAM Bouw en Techniek – Fire Protection lijkt een schot in de roos. Vooral zorginstellingen zijn gebaat bij dit innovatieve blussysteem, waarmee de brandveiligheid in een gebouw tegen beperkte kosten aanzienlijk toeneemt. Diverse projecten zijn in uitvoering. Ook het Leger des Heils in Amsterdam koos voor de waterleidingsprinkler van Fire Protection.

28 augustus 2015

VERRASSENDE IMPULS VOOR BRANDVEILIGHEID 

Bij de borging van brandveiligheid in grote bouwvolumes, rust het vertrouwen van vergunningverlener én gebruiker standaard op een sprinklerinstallatie en de wettelijk vereiste compartimentering. Niemand twijfelt aan de status en kracht van deze uitermate betrouwbare oplossing voor een groot veiligheidsrisico.

20 april 2015

De Innovatieprijs Brandveiligheid 2015 gaat naar de waterleidingsprinkler, ontwikkelt door BAM Bouw en Techniek, SIRON, TU-Delft, Brandweer Nederland en VSH Fittings B.V.. De jury heeft de genomineerden beoordeeld op de aspecten innovatie, integrale brandveiligheid en bruikbaarheid. “Dit product is uniek in zijn soort binnen de Nederlandse markt, is breed toepasbaar, betaalbaar en zorgt voor een verhoging van de veiligheid. Deze ontwikkeling is een grote stap voorwaarts,” aldus de jury.

2 april 2015

Welk idee draagt het meeste bij aan het verhogen van de brandveiligheid in gebouwen? Op 16 april bepalen de bezoekers van het Nationaal Brandveiligheidsevenement 2015 wie de Innovatieprijs Brandveiligheid 2015 uitgereikt krijgt. De genomineerden zijn de verhuisbare watermistunit van NATER Gas & Vloeistofsystemen, de brandwerende manchet op rol (CFS-C EL) van Hilti Nederland en de waterleidingsprinkler van BAM Techniek - Fire Protection.