Vooraanstaand testinstituut VdS certificeert waterleidingsprinkler van BAM Techniek

Groene waterleidingsprinklers

Veenendaal, 9 juli 2014 – De door BAM Techniek – Fire Protection, in consortium, ontwikkelde waterleidingsprinkler is gecertificeerd door het onafhankelijke Duitse testinstituut VdS (Vertrauen durch Sicherheid). 

BAM Techniek – Fire Protection heeft eerder dit jaar een unieke sprinkler voor het standaard waterleidingnetwerk geïntroduceerd. Het waterleidingsprinklersysteem was al theoretisch getoetst door TU Delft en in de praktijk – met een positieve conclusie – getest door het centrum voor brandveiligheid Efectis Nederland. Nu heeft ook VdS - een toonaangevend testinstituut gespecialiseerd in brandbeveiliging en security – de betrouwbaarheid van de kostenbesparende waterleidingsprinkler erkend. De VdS-certificering is voor BAM Techniek – Fire Protection van belang voor de verdere uitrol van de waterleidingsprinkler op de Nederlandse en Duitse markt.

Een consortium bestaande uit TU Delft, brandweer, VSH (totaalaanbieder van installatiesystemen), Siron (leverancier van producten voor sprinklerinstallaties) en penvoerder BAM Techniek heeft een waterzuinige sprinklerkop ontwikkeld voor toepassing in woningen. De speciale kostenbesparende, en vooral betrouwbare waterleidingsprinkler heeft genoeg aan de standaard waterleidingdruk en volumestroom die doorgaans in woningen beschikbaar is.

Inmiddels bestaat er veel belangstelling voor de waterleidingsprinkler vanuit woningbouworganisaties, woningcorporaties en zorgcentra. Diverse installateurs zijn gestart met de opleiding bij partner VSH om een erkenning te verkrijgen als waterleidingsprinklerinstallateur. Met deze erkenning kunnen zij de sprinkler aanschaffen en de installatie uitvoeren.

De business unit Fire Protection van BAM Techniek is gespecialiseerd in brandbeveiliging en biedt voor elke situatie een optimale oplossing. In verreweg de meeste gevallen zorgen sprinklersystemen voor het beste resultaat. BAM Techniek heeft meer dan veertig jaar ervaring met deze technologie en is als geen ander in staat om sprinklertechniek te implementeren.

Nadere informatie: Michael Steffens, directeur BAM Techniek - Fire Protection, (0318) 54 60 94.