31 maart 2014

Unieke waterzuinige sprinklerkop maakt woonhuissprinkler mogelijk

Groene waterleidingsprinklers

Bunnik, 31 maart 2014 – BAM Techniek – de werkmaatschappij van Koninklijke BAM Groep verantwoordelijk voor installatietechniek in Nederland – lanceert een unieke sprinkler voor het standaard waterleidingnetwerk in woonhuizen.

Een consortium bestaande uit TU Delft, brandweer, VSH (totaalaanbieder van installatiesystemen), Siron (leverancier van producten voor sprinklerinstallaties) en penvoerder BAM Techniek heeft een waterzuinige sprinklerkop ontwikkeld voor toepassing in woningen. De speciale kostenbesparende, en vooral betrouwbare waterleidingsprinkler heeft genoeg aan de standaard waterleidingdruk en volumestroom die doorgaans in woningen beschikbaar is.

Installateurs kunnen, na een korte eendaagse cursus bij partner VSH, een erkenning krijgen als waterleidingsprinklerinstallateur. Met deze erkenning kunnen zij de sprinkler aanschaffen en de installatie uitvoeren. De verkoop van de speciale waterleidingsprinkler is gestart en BAM Techniek start binnenkort met de webwinkelverkoop. Uneto-VNI verwacht dat woonhuissprinklers na de crisis in de installatiesector één van de sterkste groeisegmenten wordt.

De business unit Fire Protection van BAM Techniek is gespecialiseerd in brandbeveiliging en biedt voor elke situatie een optimale oplossing. In verreweg de meeste gevallen zorgen sprinklersystemen voor het beste resultaat. BAM Techniek heeft meer dan veertig jaar ervaring met deze technologie en is als geen ander in staat om sprinklertechniek te implementeren.

Nadere informatie: Michael Steffens, directeur BAM Techniek - Fire Protection, (0318) 54 60 94