Actueel

10 november 2014

Het waren spannende tijden voor Brandweer Nederland en de Brandweeracademie: in de week van 20 tot en met 24 oktober vonden in de wijk De Mars in Zutphen praktijkexperimenten plaats, waarbij dagelijks twee jaren dertig arbeiderswoningen in brand werden gestoken. Voor Nederlandse begrippen waren het unieke experimenten met een grote wetenschappelijke waarde voor de brandweer. Doel van de experimenten was om de veiligheid bij brand in Nederland te vergroten voor burgers en brandweermensen en het aantal doden te beperken.

15 juli 2014

Op dinsdag 8 juli 2014 heeft VSH de eerste lichting installateurs  getraind in alle ins- en outs die betrekking hebben op de Waterleidingsprinkler,  zoals ontwerp, installatie, gebruik & onderhoud. Na de training hebben alle deelnemers een examen afgelegd. We zijn dan ook blij te vermelden dat iedereen het examen met positief resultaat heeft afgesloten en zich vanaf heden erkend waterleidingsprinkler installateur mag noemen.

9 juli 2014

Veenendaal, 9 juli 2014 – De door BAM Techniek – Fire Protection, in consortium, ontwikkelde waterleidingsprinkler is gecertificeerd door het onafhankelijke Duitse testinstituut VdS (Vertrauen durch Sicherheid). 

19 mei 2014
Om op een goede manier invulling te kunnen geven aan de veranderende maatschappelijke omgeving, is de brandweer aan het vernieuwen. Daarom stimuleren wij innovatieve ideeën en delen deze met het land, zoals de waterleidingsprinkler.
 
Klik hier voor het volledige artikel van Brandweer Nederland
23 april 2014

Het is een zonnige dag in Heerhugowaard. Alles lijkt rustig. Ook op het grote terrein van Esdégé-Reigersdaal, dat mensen met een handicap ondersteuning en huisvesting biedt. Totdat in een kamer opeens een matras in brand vliegt. Het vreemde is: tientallen mensen kijken toe, waaronder veel brandweerlieden. Maar niemand doet iets.

17 april 2014

In het eerste kwartaal van dit jaar zijn 20 personen omgekomen als gevolg van brand in een gebouw. Dit is meer dan een verdubbeling ten opzichte van dezelfde periode in 2013. Toen kwamen er 9 mensen om.

Pagina's