Actueel

19 juni 2020

In totaal heeft BAM Bouw en Techniek – Regio Midden vier locaties van Stichting Amstelring in opdracht verkregen. Ondanks dat de uitvoering van de werkzaamheden wordt belemmerd door de coronamaatregelen is BAM Bouw en Techniek er in geslaagd de locatie Noordhollandstraat in Amsterdam te voorzien van de levensreddende waterleidingsprinklerinstallatie.

22 februari 2019

Bij Cafe Willem Slok in Utrecht staat brandveiligheid het karakter van het cafe niet in de weg. Bekijk hier het interview met Ton van den Berg, mede-eigenaar Cafe Willem Slok.

27 november 2017

Stichting Woonborg heeft BAM Bouw en Techniek de opdracht gegund voor het ontwerpen en aanleggen van een woning-sprinklerinstallatie in een appartementencomplex in Haren. De 42 appartementen en verschillende algemene ruimtes worden voorzien van een installatie met uitmelding naar een particuliere alarmcentrale. Door de aanleg van de sprinklerinstallatie voldoet het gebouw aan de veiligheidseisen van de gemeente en brandweer.

27 juni 2017

Evacuatieplannen, brandwerende deuren, vluchtwegen, blusapparaten, BHV’ers, brandoefeningen: in de meeste gebouwen worden alle noodzakelijke maatregelen getroffen. Maar wat nu als sommige mensen een wel hele lange vluchtroute moeten afleggen om zichzelf in veiligheid te brengen? Of als een aantal mensen niet goed ter been is, waardoor ze mogelijk onvoldoende tijd hebben om het gebouw te ontvluchten?

26 juni 2017

Bij de KwadrantGroep staat brandveiligheid hoog op de agenda. Hoe kunnen we een brand voorkomen? Hoe zorgen we ervoor dat we een uitslaande brand zo snel mogelijk in de kiem smoren of beperken? Hoe brengen we bij een reddingsoperatie bewoners in veiligheid? En hoe kunnen we de vluchttijd verlengen? Allemaal vragen die zeker ook in het licht van de bezuinigingen steeds opnieuw aandacht vragen.

19 april 2017

Sprinklerinstallaties in openbare gebouwen en blusfaciliteiten in openbare ruimten zijn sinds jaar en dag wettelijk verplicht. Voor woningen is dit niet het geval. Hier blijft het meestal beperkt tot rookmelders. En die blijken in veel gevallen niet afdoende te zijn. Een sprinkler in een woonhuis is echter nog niet zo eenvoudig. De eisen van de overheid en de waterbedrijven liggen te ver uit elkaar.

Pagina's